Implantat

De vanligaste orsakerna till tandförluster är tandlossningssjukdomar, karies och frakturer. Numera går det i de flesta fall att ersätta förlorade tänder med implantat.

Implantatbehandling

När du saknar en, flera eller alla tänder i käke/mun och inte önskar ersätta de med en avtagbar eller tandstödd lösning så kan implantat-behandling vara ett alternativ. Ett implantat fungerar som en konstgjord tandrot som sitter fast i benet. Beroende på vad för typ av behandling som skall göras installeras olika många implantat. Efter implantatoperationen så behöver implantatet läka in i benet vilket minst tar 3 månader. När läkningsprocessen är klar kan avtryck på implantat tas och skickas till tandteknikern som framställer din nya tand/dina nya tänder. Vanligtvis skruvas dessa konstruktioner på plats skruvhålen fylls igen med fyllningsmaterial.

Vi arbetar med världsledande implantatföretag och använder oss av originaldelar från implantat till krona för att du som patient skall få bästa möjliga garantier på din implantatbehandling.

Efter en implantat-behandling kommer det att vara mycket viktigt att du kan och håller rent vid dina implantat. Vi kommer gå igenom hur du skall hålla rent och du kommer även att erbjudas regelbundna kontroller hos tandläkare och tandhygienist.

Tandvården Teleborg © 2023