Tandreglering/Invisalign

Vid tandreglering används ibland en tandställning för att rätta till tänder som står fel eller inte får plats i munnen.

Invisalign – Världens mest avancerade genomskinliga tandregleringssystem

Varenda funktion i Invisalign-systemet är utformad för att ge dig det leende du förtjänar. Därför har miljontals människor förvandlat sina liv med Invisaligns avtagbara, nästan osynliga, tandregleringsskenor.

Skenorna är specialgjorda för just dig och flyttar dina tänder en liten bit i taget. De är avtagbara så du kan fortsätta göra allt som du brukar, från att borsta tänderna och använda tandtråd till att äta precis vad du vill. Skenorna skall användas 22 timmar/dygn och det är en behandling som varierar i olika antal veckor beroende på vilket bettfel du har.

Kontrollbesök görs var fjärde vecka och tar ca 30 min, dessa besök ingår i behandlingen.

Vid intresse för behandling måste vi först boka en konsultationstid där vi gör en utökad undersökning med röntgen, foton, samt avtryck av dina tänder som vi skickar till Invisalign. Labbet gör en analys av bettet och en 3D-film som kommer att visa dig hur många veckor din behandling tar samt hur ditt slutresultat kommer att se ut. Filmen kommer ca 1-2v. efter att vi har skickat dina avtryck och foton. När filmen kommer så tittar vi på den tillsammans och det är först då som vi tar ett beslut om du vill gå vidare med behandlingen. Kostnad för utredningen inkl. 3D-filmen samt 2 besök är 3000:-, första besöket tar ca 1h. Återbesöket för 3D-filmen tar ca 30 min.

Som vid all tandreglering måste slutresultatet hållas på plats/retineras. Detta görs med s.k retainers, antingen i form av en retainertråd som limmas på insidan av tänderna eller med en avtagbar genomskinlig stabiliseringsskena, Vivera. Det är en tillkommande kostnad för retainer alt Vivera.

Invisalign: 35000kr-55000kr
Retatiners: 4500kr

Invisalign ingår ej i högkostnadskyddet

 

https://www.invisalign.se/SV/1040307

 

 

KONTAKTA OSS
0470-80425

Try on a new smile in 60 seconds!

 

 

 

 

Tandvården Teleborg © 2021