Tandreglering/Invisalign

Vid tandreglering används ibland en tandställning för att rätta till tänder som står fel eller inte får plats i munnen.

Invisalign – Världens mest avancerade genomskinliga tandregleringssystem

Hos oss kan vi erbjuda Comprehensive Package – “As many aligners as needed to reach clinical goals”, vi har alltså inte de begränsningarna som Invisalign Go har. Därför har vi möjligheten att hjälpa våra patienter med mer avancerade bettfel.

Varenda funktion i Invisalign-systemet är utformad för att ge dig det leende du förtjänar. Därför har över 15 miljoner människor i världen förvandlat sina leenden med Invisaligns avtagbara, nästan osynliga, tandregleringsskenor.

Skenorna är specialgjorda för just dig och flyttar dina tänder en liten bit i taget. De är avtagbara så du kan fortsätta göra allt som du brukar, från att borsta tänderna och använda tandtråd till att äta precis vad du vill. Skenorna skall användas 22 timmar/dygn och det är en behandling som varierar i olika antal veckor beroende på vilket bettfel du har.

Kontrollbesök görs var 4-5 vecka och tar ca 30 min, dessa besök ingår i behandlingen.

Vid intresse för behandling måste vi först boka en konsultationstid där vi gör en utökad undersökning med röntgen, foton, samt avtryck av dina tänder som vi skickar till Invisalign. Tandläkaren gör en analys av bettet tillsammans med Invisalign och en 3D-film kommer att visa dig hur många veckor din behandling tar samt hur ditt slutresultat kommer att se ut. Filmen kommer ca 1-2v. efter att vi har skickat dina avtryck och foton. När filmen kommer så tittar vi på den tillsammans och det är först då du får kostanden för din behandling, sen har du 6 månader på dig att fundera.

Konsultation: 3000kr (ingår utredning, 2 besök, foton, avtryck och 3D-filmen). Första besöket tar ca 1h. Återbesöket för 3D-filmen tar ca 30 min. Är du inte patient hos oss vill vi gärna att du har gjort en undersökning på alla dina tänder inom 6 månader. Vi behöver också röntgen och journalkopior. Vill du göra en undersökning hos oss så hjälper vi självklart till med det.

Som vid all tandreglering måste slutresultatet hållas på plats/retineras. Detta görs med s.k retainers, avtagbara genomskinliga stabiliseringsskenor, Vivera. Det är en tillkommande kostnad.

 

Invisalign: 45 000kr-60 000kr
Vivera: 4500kr

Kontakt: invisalign.tandvardenteleborg@gmail.com

Invisalign ingår ej i högkostnadsskyddet

 

https://www.invisalign.se/

 

 

KONTAKTA OSS
invisalign.tandvardenteleborg@gmail.com eller telefon: 0470-80425

Try on a new smile in 60 seconds!

 

Tandvården Teleborg © 2023